Advertise Here

ZEDERACH

- Another Blogger Blog's


Zima znamená velkou zátěž na pleť. Mráz a vítr mohou pleť velmi poškodit. Proto je nezbytné ji pečlivě ošetřovat a chránit. Jen tak si můžete v zimním období užívat procházek i zimních sportů.

Zima a pleť
Ostrý vítr i silný mráz, který štípe do tváří, dokáže dát zejména suché pleti co proto. Dokáže pleť velmi vyčerpat a poškodit až tak, že žilky v pleti vystoupnou a popraskají. Velkou vinu na tom má malá vzdušná vlhkost, která nás provází po celou zimu. Stejně nebezpečné pro pleť je i střídání teplot. Tedy přechod ze zimy do tepla a zase naopak. Zásluhou toho ztrácí pleť ochranné látky, které neumí tělu sama dodat. Pleť je pak suchá, pálí, svědí, červená, tvoří se na ní nepříjemné šupinky a nepříjemné pnutí. Jediný způsob, jak tomu zabránit je pravidelná a účelná péče o pleť.


                           
Začíná se již na podzim
Aby byla pleť odolná po celou zimu, je třeba ji na ni připravit. Začít můžete již v létě, nejpozději však na podzim. Nejvhodnějším tréningem je pravidelné střídání teplé a studené sprchy. Tělo si tak zvykne na změny teplot a již na ně nereaguje stresově. Navíc střídání teplot ve vhodnou dobu prokrví pleť a zvýší obrany schopnost celého organizmu. Zlepší se také látková výměna a díky rychlejší cirkulaci i výživa pokožky a její vzhled.

Tuk nebo hydratace?
Pokožku hydratujeme po celé léto i za teplých podzimních dnů. Jak se však teploty snižují, tak pozvolna přecházíme na mastné krémy. Ty v chladných zimních dnech chrání pokožku před vysycháním, dodávají ji stabilitu a působí jako hřejivý ochranný obal. Nejohroženější je v zimě pokožka rtů a očních partií. Zde je nutná velmi pečlivá péče a používání speciálních mastných krémů, které velmi jemně aplikujeme, aby pokožku neohrozil mráz ani vítr.


Vyzkoušejte lněný olej! Ačkoli moc dobře nechutná, tak skvěle hydratuje tělo zevnitř. Je bohatý na důležité mastné kyseliny a pozitivně působí nejen na pleť, ale také na celkové zdraví. Velmi pozitivně působí také na kožní obtíže

Používejte hydratační krémy na bázi oleje a hydratujte opravdu často. Čím více oleje krém obsahuje, tím účinněji chrání pleť před ztrátou vlhkosti. Používat můžete i takové, co jsou ve formě masti, které chrání lépe než krémy. Mají totiž 80 % oleje. Masti používejte, zvláště když opravdu hodně mrzne. Ale nepoužívejte na místa, které se hodně zahřívají a mohou se zpotit. Pokud máte mastnou pleť, dávejte pozor. Váš obličej se vysušeně a napnutě může cítit pouze po mytí. Proto počkejte zhruba 20 minut a pokud nepříjemné pocity nepřejdou, teprve pak použijte hydratační krém.


Výrobky (takové, které obsahují např. kyselinu hyaluronovu, aloe vera, bambucké máslo).
                                  
Účinné pleťové masky
V zimě je dobré používat masky s krémem, obohacené o zklidňující bylinky a oleje. Tyto masky dokáží pleť vyčistit, zklidnit, vyživit a dodat jí mladistvý vzhled. Použití masky se však vyhněte před jakoukoliv slavnostní událostí.

Obklady na pleť
V zimě se naopak více používají obklady. Pokud dojde k podráždění pleti, po vycházce nebo sportu, pak nejlépe uděláte, pokud použijete heřmánkový obklad. Ten pleť vyživí i dodá potřebnou vlhkost. Následně je dobré použít kvalitní výživný mastný krém.


Sauna a pára
Tak to je vynikající volba. Obojí totiž přináší intenzivní uvolnění, odstraňuje stres a nádherně vyčistí pokožku. Zejména pokud je v sauně či páře pleť intenzivně masírována. Po osprchování nezapomeňte pokožku ošetřit opět mastným výživným krémem. Po sauně pokožka velmi dobře přijímá tuk.

Zima a líčení
I v zimě je dobré pokud používáte vhodnou kosmetiku. Jen je třeba dbát na její složení. Stejně jako krém i kosmetika by měla být spíše na bázi tuku než vody. Tak dostane pokožka pleti další ochrannou vrstvu. Při líčení však ani v zimě nezapomeňte na důsledné večerní i ranní očištění pleti.


Neolizujte si rty!
Znáte to: říkáte si, udělám to jen jednou, ale za chvíli už rty olizujete, a tím se problém jen zhoršuje. Mějte po ruce balzám na rty a použijte ho vždy, když ucítíte pokušení.

                         

Pijte vodu
Hydratovat pleť můžete i zevnitř. A to hlavně pitím čisté vody. Když odcházíte ven, vezměte si s sebou plnou láhev. Namísto vody si můžete dopřát i bylinný čaj. To, že nemáte žízeň vy, neznamená, že ji nemůže mít vaše pleť.

0 komentářů:

Okomentovat