Advertise Here

ZEDERACH

- Another Blogger Blog's



Pokud Vás trápí  potíže, jako jsou například: mykóza, výtok, kvasinky v pochvě, streptokok v pochvě, gynekologický zánět, gynekologické potíže, plísně v organismu či plíseň například na nohách apod., je třeba nejen upravit složení potravin a jídelníčku, ale především je naprosto nezbytně nutné dodržovat přísnou protiplísňovou dietu a hygienu. Jen tak může dojít k uzdravení organismu, k posílení imunity proti plísním, takže se nemoc nebude vracet.


vyvařte všechno, co vyvařit jde
žehlete pokaždé svoje spodní prádlo
zvykněte si používat prací prášek pro děti
pokud máte dlouhodobé potíže a stále nic nepomáhá, nechte si udělat test na kvasinky,  mykózu, chlamydie, ureoplasmu (kvasinky lze také objevit krevním testem, testem    
ze šupin kůže, nehtů, sekretů, z moči či testem ze vzorků stolice)
každý má svůj ručník - nepůjčujte nikomu své hygienické potřeby, ručníky, oblečení (je  
         to přenosné)
noste pouze bavlněné prádlo
vyhýbejte se antibiotikům, pokud je nutné antibiotika podat - v případě napadení organismu baktériemi nikoli viry - zjistíte rychlým krevním testem přímo v ordinaci svého lékaře odběrem kapky krve z prstu!!! Výsledek znáte do pár minut. Tento test se jmenuje CRP - bez něj není důvod k podání antibiotik!!!
upravte životosprávu
dodržujte pitný režim – alespoň 2 - 4 litry denně, (v létě samozřejmě víc) podle vaší váhy, výšky a ročního období
zvyšte svou imunitu - vyzkoušejte naše bylinkové čaje a bylinkové koupele na posílení imunity a zvýšení obranyschopnosti organismu
upravte střevní mikroflóru - věřte ale spíše přírodním vitaminům a minerálům, než-li umělým multifuknčním tabletám z pixly, nedejte na reklamu a hezké lákavé obrázky
zkuste se vyhnout klasickým dámským vložkám, ve kterých je chlor, např. v DM drogerii mívali vložky bez dráždivého chloru
v žádném případě nepoužívejte parfémované vložky, ani žádné tampóny, dále vylučte barevný či parfémovaný toaletní papír
vyhýbejte se koupelím v bazénu i koupelím ve vaně, zvláště s pěnou či jinými dráždivými přísadami (nahraďte je výluhem z bylin, případně obyčejnou solí)
vyhněte se po čas léčby intimnímu poměru a přelečte bylinami i partnera (nezkoušejte sama sebe ošálit hláškou "to se nedá vydržet, on to nevydrží apod.", jde o vaše zdraví!!! Z neléčených zánětů mohou vzniknou další ženské vážnější či méně vážnější zdravotní potíže
umývejte se po čas léčby spíše jen teplou vodou nebo přírodními mýdly (co je moc barevné a hodně voní, je nápadné)


CO DODRŽOVAT PŘI PROTIPLÍSŇOVÉ DIETĚ

k prevenci a léčbě potíží je nutné zredukovat množství plísní v organismu

dodržujte protikandidovou (protiplísňovou) dietu

po dobu 3 – 6 měsíců nejezte a nepijte čokoládu, kakao, kávu, mléko, mléčné výrobky, výrobku z bílé mouky, kečup, rajčata, hořčici, majonézu, kynuté a třené buchty a pečivo, veškeré sladkosti, oplatky, žvýkačky, hovězí a králičí maso, uzeniny, brambory, tropické ovoce, oříšky

PROTIPLÍSŇOVÁ DIETA - VHODNÉ POTRAVINY:

Na prvním místě se ve vašem jídelníčku musí nacházet zelenina a saláty - čerstvé nebo šetrně podušené, podle sezónní nabídky.
Další povolené potraviny jsou - brambory, špenát, sója, čínské zelí, fazole, křen, cibule, pórek, ředkvičky, česnek, ale i ostrá hořčice.
Ovoce jen v malých dávkách a pouze čerstvé - ananas, angrešt, borůvky, brusinky, citróny, grapefruit, hrušky kyselé, jablka kyselá ( i jablečný protlak), jahody, kiwi, meruňky, nektarinky, ostružiny, pomeranče, rybíz, švestky, višně.
Místo kávy zkuste pít čekankovou, špaldovou či žitnou kávu - je mnohem zdravější!
Dále můžete ryby, sýry, vejce.
Jezte čerstvé kysané zelí ze sudu - "zeláku" (ne však konzervované ve skle), buď syrové jako salát nebo krátce podušené.
Z mléčných výrobků jsou povoleny podmáslí a přírodní jogurt - to jsou vyhlášení "nepřátelé" kvasinek. Takže je zařaďte do jídelníčku alespoň jednou denně. Dále pak zařaďte do svého jídelníčku máslo, kefír, sýr Mozzarella nebo sýr Ricotta.
Pečivo můžete jíst pouze celozrnné, špaldové, grahamové, také kukuřičné, rýžové (křupavé chlebíčky).
Rýže se doporučuje celozrnná dlouhozrnná - neloupaná.
Zeleninu a saláty čistěte důkladně, abyste zabránili nové infekci. Zeleninu připravujte šetrným způsobem, aby se zachovaly vitaminy, minerály a jiné zdravé látky, které obsahuje. Příliš dlouhé vaření je ničí.

K úpravě vašich pokrmů používejte dušení, vaření v páře, ohřívání ve varných sáčcích nebo v keramickém nádobí.
Jako koření používejte čerstvé bylinky, solí šetřete.
Pijte v dostatečném množství minerální vodu, čerstvě připravené zeleninové šťávy, bylinkové čaje, čaj lapacho a čaj mátový.
Abyste příliš nehubli, můžete si dát denně několik lžiček panenského olivového oleje nebo hrst slunečnicových či dýňových semen.

PROTIPLÍSŇOVÁ DIETA - NEVHODNÉ POTRAVINY:

Vyhýbejte se vepřovému masu.
Vyhněte se konzervám všeho druhu, stejně tak nakládané zelenině jako jsou okurky, řepa, fazole, hrášek nebo hotové výrobky z brambor.
Vynechte koláče, med, fruktózu-ovocný cukr, pudinky z prášku, sirupy, sušené ovoce, sušenky, třtinový cukr, umělá sladidla, alkoholické a sladké nápoje, sladké čaje, limonády, dále vynechte výrobky z instantního kakaa a také velmi sladké ovoce jako jsou banány, hrozno, mandarinky, broskve, kompoty, koncentrované šťávy, konzervované ovoce, džemy, kečupy a přislazenou sojovou omáčku.
Dále vynechte živočišné marinované pokrmy, ovocné jogurty a vůbec pokrmy obsahující cukr, mouku a konzervační látky, hotové omáčky, bílou mouku, loupanou rýži, obilné klíčky a přípravky na zahušťování omáček i těstoviny z bílé mouky.
Zřekněte se cukru ve všech podobách a všech jídel, ve kterých je obsažen, bílé rýže a všech výrobků z bílé mouky (nahraďte ji celozrnnou pšeničnou, grahamovou nebo špaldovou).
Pijte co nejméně kávu a černý čaj, neboť oba nápoje jsou silně kyselinotvorné.

Léčebná kúra většinou trvá od 3 do 6 měsíců.
Po skončení kúry se stravujte i nadále zdravě, získa-li jste nové návyky, tak proč je měnit, když jsou vašemu zdraví prospěšné.
Zkuste přemýšlet nad dělenou stravou. Nepředstavuje velké omezovaní a pro organismus je velice přínosná.


CO DĚLAT PO UKONČENÍ PROTIPLÍSŇOVÉ DIETY:

V dalším období si pěstujte a hýčkejte prozatím oslabenou střevní mikroflóru. Mějte na paměti, že tělo a střeva jsou dosud v rekonvalescenci. Dodržujte co nejvíce doporučení protiplísňové diety.
Měli byste se i nadále pokud možno vyhýbat sladkostem, cukru, velmi sladkému ovoci a alkoholickým nápojů.
V žádném případě byste v této době neměli provádět střevní výplachy, aby se namáhavě vytvořená střevní mikroflóra hned zase nevyplavila. Střevní výplach aplikujte pouze při zahájení léčby, kdy jste ještě neinvestovali námahu do obnovení funkce.
Protiplísňová dieta není žádnou redukční dietou. Neměla by vést k tomu, že budete stejně vyhladovělí jako kvasinky. Jestliže jste tedy během léčby nechtěně zhubli, je nyní nejvyšší čas zase srovnat hmotnost. Nikoliv však sladkostmi, ale zeleninou, jáhlami, pohankou, bramborami a jinými "zdravými" potravinami. Nadále se vyhýbejte potravinám se škodlivými éčky, konzervantům, barvivům, dochucovadlům a hotovým jídlům, které stačí jen "ohřát".
bylinky-maya.cz






1 komentářů:

Mat Rix řekl(a)...

Díky moc za tipy.

Okomentovat