Advertise Here

ZEDERACH

- Another Blogger Blog's


Kolik z vás se podívalo na složení na obalu žvýkaček?

Pokud ano, víte co každá z těchto látek je? Je žvýkačka větší „dávka rakoviny“ než cigareta? Jak uvidíte dále, komerčně produkované žvýkačky jsou jedny z nejvíce toxických látek, kterým můžete vystavit své tělo a doslova můžou vést k některým z nejhorších chorob na světě.
Zde je seznam nejčastěji se vyskytujících přísad v nejoblíbenějších žvýkačkách na trhu:

* Sorbitol, Xylitol, mannitol, maltitol

* gumový základ

* Glycerol

* Přírodní a umělé aroma

* Hydrogenované Kokosový olej a škrob

* Aspartam-acesulfam

* Sójový Lecitin

* Barviva (oxid titaničitý, modrá 2 karmínová, červená 40)

* BHT (Butylhydroxytoluen)

* Kyselina jablečná, kyselina citronová

Složka 1: Gumový základ.
Představte si, že by k vám někdo přišel a řekl: „Zažvýkal by sis pryž a plasty z pneumatiky?“ Asi byste ho zdvořile odmítli a možná jej chtěli nahlásit k lékaři na psychologické vyšetření. „Gumový základ“ je směs z elastomerů, změkčovadel, tmelů a pryskyřice. Další složky jdoucí do této směsi je polyvinyl-acetát, který je často označován jako „tesařské lepidlo“ nebo „bílé lepidlo“. Tuhý parafín je další složkou, která je vedlejším produktem rafinované ropy. Je žvýkání plastu, ropy a pryže bezpečné? Při žvýkání se vám tyto látky louhují do úst a těla. Mňam.

Složka 2: Aspartam.
Spory ohledně této látky jsou velmi rozšířené. Je to jedna z nejvíce toxických látek které můžeme konzumovat. Politická korupce a stopa peněz za tímto agentem nemoci je kilometr dlouhá. Aspartam je spojován s všemi hlavními mozkovými chorobami, včetně Alzheimerovy choroby a ALS(Amyotrofická laterální skleróza). Je také považován za hlavního přispěvatele k mnoha dalším nemocem jako je diabetes, roztroušená skleróza, astma, obezita a mnoho dalších. Nachází se v mnoha dietních výrobcích na současném trhu, ale v dlouhodobém horizontu přispívá k obezitě kvůli jeho extrémní kyselosti. Aspartam je excitotoxin, který příliš vzrušuje neurony v mozku, až vyhoří a umírají. 

Složka 3: Hydrogenovaný kokosový olej a škrob.
Hydrogenace je chemický proces, který dodává vodík přes dvojitou vazbu uhlíku. To se provádí pro zvýšení trvanlivosti výrobku, přeměňuje olej do látky podobné plastu. Tento proces také vytváří trans tuky, o kterých je nyní známo, že jsou velmi škodlivé pro zdraví.

Složka 4: Barviva (oxid titaničitý, modrá 2 karmínová, červená 40)
Oxid titaničitý je nanočástice, která je velmi běžná v opalovacích krémech či mnoho dalších zdravotnických výrobcích, včetně syntetických doplňků stravy. Nové důkazy vedou k poznání že tato látka je karcinogenní. My jako lidé jsme přitahování k věcem, které jsou pestré. Umělá potravinová barviva jako je červená 40 jsou vyrobeny z ropy a jsou nebezpečné pro naše zdraví. Mnoho lidí má na tyto látky extrémní alergii a navíc také přispívají k ADD(porucha pozornosti) a dalším poruchám a onemocněním.
Složka 5: Sorbitol, Xylitol, mannitol, maltitol.
Tyto cukerné alkoholy jsou původně z cukru, ale jsou tak změněny, že jsou brány jako neobsahující cukr. Obecné pravidlo je, že když je příroda upravena a změněna aby se vytvořil „lepší“ produkt, dost často je výsledkem něco, co není zdravé. Někdo jde až tak daleko, že označuje tyto produkty jako mnohem horší než cukr a stimulující růst hmotnosti. Další nežádoucí účinky mohou zahrnovat bolest břicha a průjem. Je alkohol cukru lepší než cukr? Žádná z těchto látek není dobrá, takže srovnání je poněkud zbytečné.
Žvýkačka a trávení
Pokaždé když žvýkáte žvýkačku, je váš mozek oklamán a myslí si že jíte jídlo. Proto vysílá signály do vašeho žalůdku, slinivky břišní a dalších orgánů zapojených do trávení aby se připravili na toto „jídlo“. Vaše slinné žlázy a slinivka začnou vysílat enzymy, které jsou nezbytné pro trávení potravy a vstřebávání živin z potravy. Konstantní emise enzymů je časem vyčerpá a poté může být tento proces zpomalen. Pokud nerozkládáte a nevstřebáváte jídlo správně, časem můžete onemocnět, protože tělo potřebuje živiny k obnově a rozvíjení.

Alternativa pro svěží dech
Dobrou alternativou ke žvýkačkám je nosit malou lahvičku organického mátového oleje a když budete chtít svěží dech, stačí dát do pusy jednu kapku a dosáhnete stejného účinku. Můžete najít mnoho potravinářských olejů, které jsou skvělými pomocníky pro získání svěžího dechu.

Ve žvýkačkách není nic přirozeného. Je to chemická směs, která v žádném případě nepřispívá ke zdraví nebo dobrým zubům. Nenechte se zmást efektní reklamou. Pět složek, které jsem hodnotili výše, v té či oné formě přispívají k nemocem a špatnému zdraví. Opravdu chcete podstoupit toto riziko kvůli svěžímu dechu? V budoucnu možná uvidíme, že žvýkačky mohou přispívat k onemocnění stejně jako cigarety.
alternativnipohled.cz/